Italiensk sjæl og innovativ tænkning

Alan blev grundlagt i 1972 af Falconi Lodovico og Alan stammer fra navnene på hans sønner Alberto (AL) og Annamaria (AN).

Alan begyndte at producere racercykelrammer i 1972, hvor de første stel var udviklet i aluminium.

Rammerne blev konstrueret med en unik metode ved at binde rør og lugs ved hjælp af en speciel lim, der stammer fra luftfartsindustrien.

Denne metode er blevet en kendetegnende faktor for Alan, vel bemærket på highend rammerne, der er udviklet og testet gennem årtier med international raceing. Dette har gjort det muligt at skabe innovative og alligevel funktionelle rammer ved at kombinere forskellige materialer, der normalt er umulige at støbe sammen ved hjælp af traditionelle svejsemetoder.

Vores metode blev verdenskendt, og i 1974 blev Alan det første cykelbrand der entrerede det amerikanske marked med denne aluminiums teknologi.
Helt frem til 90’erne var Alan kendt for at producere aluminiumsrammer der var så stive, at flere pro- teams valgte rammer fra Alan i stedet for det populære stive stål, da man ved aluminium opnåede en højere lethed.

Det kræver heller ikke mange søgninger på de digitale medier før man stadig kan se folk verden over, restaurere de legendariske vintage cykler fra den svundne tid.

Et Cycle-Cross Klenodie

Hendrikus (Hennie) J. M. Stamsnijder

Military Cycle-cross verdensmester 1975 & 1976.
Professionel i 1980 og blev nr. 3 ved Cycle Cross verdenmesterskaberne, vandt i 1981.
Stamsnijder kørte Tour de France i 1981 og 82, men vendte tilbage til cycle-cross og blev en af de mest vindende i 80’erne.

En særlig succes er opnået i cyclocrossen med store mestre på internationalt niveau, der har brugt vores stel i deres vigtigste sejre.

Cyclocross-legender som Zweifel, Liboton, Stamnijder, Di Tano, Simunek, Thaler, Kluge og i 2012 opnåede hollænderne Mathieu Van der Poel sin første verdensmesterskab på Junior-kategorien med en Alan-cykel.
I 1976 blev denne teknologi også brugt til produktion af kulfiberrammer af Toray Industries-rørsæt, og den første ramme blev også testet af Japan Vehicle Inspection Association.

Så Alan var det første firma i verden, der producerede aluminiums- og kulstoframmer.

Alan har altid samarbejdet med hold og mestre på amatør- og professionelt niveau, hvad enten det er på vej, cycle-cross eller banecykling. Det gjorde det derfor muligt at foretage ændringer og forbedringer på rammerne, baseret på top- test og konsultation.

Alan sponsorerede hold som Magniflex, Vibor, GBC, Selle Royal, Fiorella, Famcucine, Alfa-Lum, Teka (Spanien), Varta / Café de Colombia, Fangio (Belgien), Fanini Remac, Fanini 7UP, Fanini Pepsi, Fanini Amore & Vita med nogle mestre som Basso, Bertoglio, Gavazzi, Baronchelli, Beccia, Battaglin, Vandi, Thevenet, Kuiper, Lejretta, Parra, Lucio Herrera, Johansson, Pedersen, pistarderne Golinelli (2 gange verdensmestre), Clark, Risi, Brugna, Villa .